bevalbad

 

Al jaren ben ik fan van het bevalbad 'birthpool in a box eco pro'. Deze verhuur ik dan ook graag aan je.

Ik kies hierbij bewust voor een wat duurder en professioneler bad van goede kwaliteit, omdat ik vind dat een bad wat dient voor een bevalling gewoon van uitstekende kwaliteit hoort te zijn. Stevig, veilig,  vrij van ongezonde stoffen en materiaal.  Ook kies ik hierbij voor een veilige manier van hergebruik en reiniging van het bad. 

 

voordelen van een badbevalling:

 - warm water werkt vaak ontspannend. Dit kan zorgen voor een sneller en soepeler verloop van de ontsluiting. Het water werkt als het ware als een natuurlijke pijnverlichting. 

- In het bad is genoeg ruimte om vrij te kunnen bewegen. Zo kan je als zwangere makkelijk een actieve houding aannemen.  Ook is er eventueel plek voor de partner om in het bad te zitten. 

- Door de afgebakende ruimte ervaren veel vrouwen het bad als een veilige en comfortabele plek waar ze zich goed kunnen afsluiten van alles en waar ze zelf de regie hebben. 

- Het is goed mogelijk om zelf je kindje aan te pakken als hij/zij geboren wordt onder water. 

- Voor de baby voelt de geboorte zachter aan. De overgang vanuit de baarmoeder het warme badwater in vindt heel geleidelijk plaats. 

 

Het opzetten en vullen van het bad neemt ongeveer een kwartier in beslag. Het is eenvoudig op te zetten en op te ruimen. Er wordt een Nederlandstalige handleiding bij het bad geleverd. 

 

De verhuurperiode van het bevalbad loopt van week 37 tot na de bevalling.  Als er onverhoopt geen gebruik gemaakt is van het bevalbad en het bevalpakket nog ongeopend is, heeft de huurder recht op €65,- retour. 

Binnen een straal van 10 km  en voor doula-cliënten wordt het bad gratis thuis bezorgd en weer opgehaald!

 

In veel ziekenhuizen staan tegenwoordig standaard bevalbaden in een aantal kamers. Deze worden steeds populairder en kunnen dus voor lange tijd bezet zijn door iemand anders.  Daarom kiezen veel vrouwen ervoor om een eigen bad mee te nemen. Het verhuurbad mag meegenomen worden naar het ziekenhuis om daar te bevallen.  Vraag van tevoren in het desbetreffende ziekenhuis of dit kan!

 

Niet iedere verloskundige heeft ervaring met een bevalling in bad. Aangeraden wordt om hier op tijd met je verloskundige over in gesprek te gaan. 

 

Bij de huur van het bad zit automatisch een startpakket met alle benodigdheden, zoals een binnenhoed, zeil, anti slip matje, slangen, schepnetje etc. Je hoeft zelf niks meer aan te schaffen voor de bevalling.

Omdat hygiëne bij een badbevalling van groot belang is volg ik het schoonmaakprotocol nauwkeurig op en worden alleen het bad, de opblaaspomp en koppelstukken hergebruikt. De overige accessoires worden ivm hygiëne niet hergebruikt.  Ik voldoe hierbij aan het keurmerk van Bevallen in water.  

 

Specificaties: buitenmaten: 193 x 165 x 76 cm

                           binnenmaten: 142 x 114 x 69 cm

                           watervolume: 650 liter

                           gewicht gevuld: 659 kg + gewicht moeder

                           opblaasbare vloer

                           zitje, handvaten, bekerhouder, ruimte voor partner in het bad

                           Materiaal: 0,55 mm eco PVC, vrij van cadmium, lood en latex.